Найпростіші страви для будь-якого студента

Коли сірі будні поглинають тебе з головою, і ледве знаходиш час на те, щоб перекусити, а про сон взагалі іноді можна забути, то саме смачна їжа здається для тебе щоденною радістю, такою необхідною та приємною.

Але студентське життя може скластися по-різному. Добре, якщо після пар ти можеш заїхати додому та поласувати смачним домашнім маминим обідом або вечерею. Але багатьом доводиться жити далеко від батьків та розвивати своє кулінарне мистецтво. На жаль, багато студентів не дуже переймаються проблемою власного харчування та надають перевагу фастфуду, а не приготованій самостійно їжі. Ми пропонуємо подумати про своє здоров’я та звернути увагу на запропоновані нами рецепти, що є доволі простими та доступними для обмеженого студентського бюджету.

СИРНИКИ

Нам знадобиться:

  • Сир – 500 грам
  • Борошно – 3/4 склянки (якщо сир рідкуватий - то борошна може піти і повний стакан)
  • Яйця – 1 штука
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Олія для смаження – 100 грам
  • Ванільний цукор – 1-2 щіпок

 

Приготування:
Гарненько розітріть сир, від цього сирники будуть ніжнішими.
Додаємо до сиру борошно, яйце, цукор. За бажанням, можна додати дрібку ванільного цукру.

Швиденько все перемішуємо. Отримана маса не повинна бути дуже густою, але й не повинна сильно липнути до рук. Регулюємо щільність маси, додаючи або зменшуючи кількість борошна.

Для того, щоб сирники вийшли приблизно однакового розміру, формуємо з отриманого сирного тіста ковбаску і розрізаємо її на рівні частини.

Надаємо шматочкам тіста бажану форму – круглу або овальну. На розігріту з маслом сковорідку викладаємо сирники і смажимо.
Обсмажуємо сирники на середньому вогні до утворення приємною золотистої скоринки з обох сторін.


ОЛАДКИ З КАБАЧКІВ

Нам знадобиться:

  • Кабачки молоді - 4 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 4-8 ст. ложок
  • Сметана (густа) - 200-400 мл
  • Часник - за смаком
  • Петрушка - 1 пучок, помідори
  • Олія для смаження
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

Кабачки подрібнити на тертці, додати яйця, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Поставити в холодильник приблизно на 1 годину.
Для соусу змішати сметану з подрібненим часником, зеленню (залишити небагато для прикраси страви) і спеціями за смаком. Добре все перемішати і прибрати в холодильник.

Смажити оладки на олії з двох боків до готовності. Їсти оладки з соусом і невеликою кількістю зелені.

ОМЛЕТ «УСМІШКА»

Нам знадобиться:

  • Яйце - 2 шт.,
  • Помідор (великий) - 1шт.,
  • Молоко - 0,5 склянки,
  • Ковбаса - 2 скибочки,
  • Зелень петрушки (молода) - 1 пучок,
  • Сіль,
  • Перець,
  • Рослинна олія.

Приготування:

У помідора видалити шкірку, подрібнити його на тертці. Розігріти 1 ст. ложку масла, викласти томат, трохи посолити і готувати хвилин 5 на середньому вогні. Остудити.

Збити віночком яйце з сіллю, додати молоко і знову добре збити.

У яєчно-молочну суміш ввести томатну масу. Перемішати. Викласти на розігріту з маслом сковороду, посипати половиною подрібненої зелені і готувати під кришкою 5 хвилин на середньому вогні.

Ковбасу нарізати довільно, викласти на готовий омлет і згорнути.

Прикрасити омлет зеленню петрушки, що залишилася.

Смачного!




Далі...


Далі...


Далі...