Найпростіші страви для будь-якого студента-2

Суп-пюре з печериць

Нам знадобиться:

  • Печериці - 400 г
  • Цибуля ріпчаста (великі цибулини) - 1-2 шт.
  • Вода - 1 склянка
  • Вершки - 1 склянка
  • Топлене масло - 2 ст. ложки
  • Хліб для грінок
  • Зелень за смаком
  • Олія - небагато
  • Спеції

    Приготування:
    У цьому рецепті ми не використовуємо борошно. Загусником є цибуля ріпчаста, тому цибулі краще взяти більше. Цибулю очистити, подрібнити. Гриби шампіньйони розрізати навпіл і подрібнити.
    Тушкувати цибулю на топленому маслі на середньому вогні хвилин 10-15.
    Додати до цибулі печериці, перемішати і тушкувати їх разом хвилин 10-15.
    У цей час можна приготувати грінки. Для цього хліб нарізати кубиками, полити невеликою кількістю рослинної олії і готувати в духовці або на плиті.
    Додати до цибулі і грибів склянку води, спеції, подрібнену зелень, довести до кипіння і варити хвилин 5. Суп довести до стану пюре. У суп додати вершки, довести до кипіння і вимкнути.

Пиріг з сиром нашвидкоруч

Нам знадобиться:

  • Сир - 200 Грам
  • Кефір - 1 Стакан (можна замінити сметаною, розведеною водою)
  • Борошно - 1 Стакан
  • Сіль - 0,5 чайної ложки
  • Розпушувач - 0,5 чайної ложки
  • Яйця - 2 Штуки
  • Ковбаса, шинка, сосиски - що є - 150-200 Грам
  • Зелень кропу, петрушки - 30 Грам

    Приготування:
    Добре перемішати до однорідності кефір або розведену сметану, яйця, сіль і розпушувач. Додати борошно і розмішати. Тісто по густоті повинно бути таким, як на оладки. Натерти на крупній тертці сир, шинку чи ковбасу нарізати дрібними кубиками і додати все це в тісто. Зелень миємо і дрібно нарізаємо. Додаємо до тіста. Ретельно перемішуємо тісто з новими інгредієнтами і виливаємо в змащену маслом форму. Можна посипати форму сухарями. Випікаємо наш пиріг в розігрітій до 180-200 градусів духовці хвилин 30-40.

Котлети нашвидкоруч

Нам знадобиться:

  • Куряче філе - 700 Грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 Штука
  • Морква - 1 Штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Хліб - 150 Грам
  • Яйце - 1 Штука
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Сіль - 2-3 щіпок
  • Перець чорний мелений - 1-2 щіпок
  • Петрушка - 20 Грам
  • Рослинна олія - 150 Грам

    Приготування:
    Почистити цибулю і моркву. Нарізати невеликими шматочками філе і овочі. Всі продукти для котлет скласти в чашу блендера і ретельно подрібнити.
    Посолити і поперчити фарш, перемішати.
    Наливаємо олію на сковороду і розігріваємо її на середньому вогні.
    Ложкою формуємо акуратні котлетки і відразу ж викладаємо їх на сковороду. Фарш у нас рідкуватий і руками це буде робити складно.
    Обсмажуємо котлети з двох боків до готовності. Бажано, щоб котлети були не дуже товстими, тоді вони добре прожаряться. Якщо ж вийшло так, що всередині вони трохи вогкуваті, протушкуйте їх трохи під кришкою, додавши на сковороду буквально ложку води.

Смачного!




Далі...


Далі...


Далі...