Найпростіші страви для будь-якого студента-3

Картопляна запіканка

Нам знадобиться:

  • Картопля - 800 г
  • Сметана - 300 мл
  • Молоко - 200 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 20 г
  • Мускатний горіх
  • Перець
  • Сіль

Приготування:

З'єднати сметану та молоко, додати сіль, перець, мускатний горіх, часник, пропущений через подрібнювач часника, перемішати.

Очищену картоплю нарізати кружечками товщиною 2-4 мм.

Стінки і дно форми, де готуватиметься запіканка, змастити вершковим маслом. Викласти шар картоплі, полити соусом. Так повторити кілька разів.

Запікати в духовці протягом 1,5-2 години до утворення рум'яної скоринки.

 

Смажені пиріжки

Нам знадобиться:

  • Кефір - 2 Склянки
  • Яйця - 1-2 Штуки
  • Маргарин - 100 Грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Борошно - 3-3,5 Склянки
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів

Приготування:

Розтираємо борошно з маргарином.

Додаємо сіль, яйця, кефір і замішуємо тісто.

Ділимо тісто на однакові шматочки і формуємо з них коржики.

На середину кожного коржика викладаємо начинку і гарненько защипуємо краю пиріжків. Начинка може бути будь-що. У вас залишилося небагато вареної картоплі – відмінно. Є яблука або варення – теж добре. За один раз можна зробити пиріжки з різними начинками. Тільки не переплутайте де які – для цього краще їх робити різної форми.

Качалкою акуратно і легенько розгортаємо пиріжки, щоб вони стали тоншими.

На розігрітій сковороді з рослинним маслом смажимо пиріжки з обох боків до золотистого кольору.

 

Піца на сковороді

Нам знадобиться:

  • Сметана - 5 Ст. ложок
  • Майонез - 5 Ст. ложок
  • Яйця - 2 Штуки
  • Борошно - 10 Ст. ложок
  • Помідори - 2 Штуки
  • Ковбаса - 150 Грам
  • Сир - 200 Грам
  • Сіль за смаком

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти для тіста: сметану, майонез, яйця і борошно. Збиваємо віничком до однорідності, солимо за смаком.

Отриману суміш виливаємо на сковороду, змащену олією. Зверху розкладаємо начинку – у мене це ковбаса і помідори, але ви можете додавати те, що вам більше подобається.

Зверху дуже щедро посипаємо тертим сиром. Не шкодуйте сиру, інакше піца вийде сухою і несмачною.

Ставимо піцу на середній вогонь, обсмажуємо приблизно 2-3 хвилини (поки тісто не схопиться), після чого накриваємо сковорідку кришкою і готуємо піцу до розплавлення сиру.

Як тільки сир розплавиться – піца готова.

Смачного!




Далі...


Далі...


Далі...